Update 18 augustus 2021

Helaas zijn we nog steeds niet van het Coronavirus af. Maar nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, is er gelukkig wel steeds meer mogelijk. v.v. Akkrum volgt het protocol van NOC*NSF. Hier een overzicht van de huidige regels.

Wedstrijden en trainingen met publiek
Wedstrijden zijn voor iedereen toegestaan en publiek is bij amateurwedstrijden en -trainingen welkom, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen.

Sportlocaties mogen honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

Evenementen en sportkantines

Bij sportevenementen met coronatoegangsbewijzen mag tweederde van de capaciteit gebruikt worden. Bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand te houden, maar iedereen heeft wel een vaste zitplek. Lees hier meer over de maatregelen rond evenementen.

Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden.

Lees alle maatregelen na op de website van de Rijksoverheid

Opening kantine en terrassen

Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open

Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

PS  op de website van de KNVB worden de meest gestelde vragen gebundeld over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal. Deze FAQ wordt continu bijgewerkt. Houd deze pagina dus regelmatig in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en ontwikkelingen.

Deze pagina is te vinden via deze link

Uiteraard blijven de algemene maatregelen van kracht:

Algemeen en geldt altijd !

• blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • pas hygiëne toe;
  • houdt 1,5 meter afstand;

• bij ziekteverschijnselen kan er niet getraind worden;
  • drink uit eigen bidon;
  • tijdstip training graag stipt aanhouden. Ons sportpark niet veel eerder betreden en na afloop direct sportpark te verlaten;
  • vanzelfsprekend is gepaste afstand bij halen/brengen van kinderen een vereiste.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!