Wink, J.

Accommodatie

Onbekend

Een echte 6 puntenwedstrijd voor de A1. Akkrum wil als nummer laatst graag de punten pakken tegen de nummer 11 van de competitie, Bolsward.

De A1 heeft de afgelopen wedstrijden wat problemen gehad met goed starten. Deze week was dat anders, want na 3 minuten stonden ze al met een man meer op het veld doordat een speler van Bolsward Rick van der Vijver natrapte. Met een man meer op het veld nam Akkrum wat meer het initiatief en dit leidde tot een aantal mogelijkheden. Florian Gunning kwam op met een mooie actie aan de rechterkant, maar werd keihard onderuit gehaald. Dit had de 2e rode kaart voor Bolsward kunnen zijn, maar de scheids liet het deze keer bij geel. De spelers van Bolsward gingen vaak met de scheidsrechter in discussie en dat zorgde ervoor dat ze wat geïrriteerd werden. Akkrum hield het hoofd bij het spel, want zij moesten dit wel winnen. Aloys Bosma en Jens Wind verzaakten het duel te beslissen met beide een grote kans.

Aan het einde van de 2e helft maakte de keeper van Bolsward hands bij de uittrap en zo kreeg Akkrum een mooie gelegenheid om op voorsprong te komen. Daan Ketelaar legde de vrije trap mooi in de linkeronderhoek en zo leek het erop dat Akkrum het duel zou gaan winnen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Bolsward dan nog een kans en deze maakten zij af. Zo werd het alsnog 1-1. De jongens van de A1 baalden flink, maar hadden er met z’n allen voor gestreden. Dan a.s. zaterdag de punten maar pakken tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen.