Scheidsrechter

F. (Fré) Holtrop

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 1 september speelde het 2e elftal van Akkrum voor de beker thuis tegen vv Peize 2.

Om 11 uur werd afgetrapt en begon voor beide ploegen de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat was ook een beetje aan het spel te zien. Hoofdklasser Peize had het meeste balbezit,  maar kon door onzorgvuldigheid weinig gebruik maken van de niet altijd kloppende organisatie van de thuisploeg.

De weinige kansen uit de eerste helft waren voor de bezoekers, maar de afronding was niet goed genoeg om Guido Venema te passeren.

Totdat in de 41e minuut de Drenten een terechte penalty kregen. Tjerk Wassenaar trok aan de noodrem en het shirtje van de tegenstander. De strafschop werd benut, en met een 0-1 achterstand ging Akkrum aan de thee.

In de 2e helft bleef het spelbeeld lang hetzelfde. Peize was meer aan de bal, kreeg ook een.paar kansen, maar vond Guido iedere keer op hun weg.

Ruim een kwartier voor tijd ging de thuisploeg wat opportunistischer spelen. Dit leverde (voor beide ploegen) wel meer mogelijkheden, maar geen doelpunten op. Zo werd de ruststand ook de eindstand; 0-1