Scheidsrechter

Grondsma, A.R.

Accommodatie

Onbekend

Op 25 April arriveerde het gemotiveerde Akkrum, rond de klok van negen uur, op het sportcomplex van VV Dronrijp waar ze om kwart voor 10 de wedstrijd begonnen.

Na enkele weken spelen met een 4-2-3-1 opstelling, begon Akkrum voor een verandering met 4-4-2. Net als de afgelopen wedstrijden waren de jongens van v.v. Akkrum de eerste minuten sterk en lieten Dronrijp niet voetballen zoals in de 1-6 nederlaag die Akkrum thuis kreeg van dit sterke Dronrijp.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, totdat er rond de 30e minuut een doorbraak kwam voor v.v. Akkrum. Met een vooraf gaande panna van Rick vd Vijver, kreeg hij de bal met een steekpass voor het goal van VV Dronrijp, waar Jouke-Jan Schaap goed op stond te letten en de bal in het net kon leggen. Door deze goal was de ruststand 0-1. Dit was ook te danken aan het hard werken van het team en de ondoordringbare verdediging.

In de tweede helft begon VV Dronrijp anders te voetballen, waardoor v.v. Akkrum het moeilijker begon te krijgen. Gelukkig voor Akkrum stond de verdediging nog steeds als een huis en bleef het team, onder leiding van Sjoerd Hijlkema, de bovenliggende partij. Met veel onbenutte kansen aan de kant van v.v. Akkrum bleef het nog heel lang spannend, en bij vlagen kwam Dronrijp er nog uit met een paar goede kansen. Het kon alle kanten nog opvallen, totdat Rick vd Vijver een corner nam, die erin werd gekopt door een speler van VV Dronrijp. Door deze eigen goal in de 80e minuut, verloor Dronrijp hoop en wist dat Akkrum hier drie punten mee naar huis zou nemen. Dit werd nog duidelijker toen Akkrum goed voetbal liet zien en er nog een derde in legde door een mooi goal van Jens Wind, die de bal voor zijn linker had, daardoor een mannetje moest afkappen en vervolgens koel de bal in de hoek legde. Vlak na het deze goal, floot de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit. Met deze 0-3 overwinning van v.v. Akkrum in het achterhoofd, proberen ze donderdag avond om 18:30 thuis nog voor de laatste keer een overwinning te pakken. Ditmaal tegen SDS A1.