Datum

17 september 2016 14:00

Accommodatie

Onbekend

Nadat onze wedstrijd vorige week werd afgelast, kon voor ons zaterdag de competitie gaan beginnen. Onze eerste tegenstander was Mildam. Wij kwamen voor de winst naar Mildam. Echter was Mildam ook van plan om te winnen en dat lieten zij vanaf het begin merken. Mildam was dan het eerste kwartier ook de bovenliggende partij en scoorde na een mooie aanval dan ook een verdiend doelpunt 1-0. Hiervan schrok Akkrum wakker en ging toen al stukken beter voetballen, duels werden gewonnen en er kwamen een aantal kansen.

Na een mooie actie van Gabriël maakte ook Akkrum ook doelpunt, echter werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Akkrum liet de kop niet hangen, jaagde vol door en dit resulteerde in de mooie 1-1 op naam van Leon. Akkrum rook bloed en ging door. Henk Strandstra zette een mooie aanval op, combineerde met meerdere medespelers en gaf een afgemeten voorzet, die Emile met een volley keihard binnenschoot 1-2. Akkrum had voor rust nog steeds het betere spel, maar het zou 1-2 blijven tot de rust.

Na rust ging Akkrum verder waar het gebleven was en na een mooie actie van Gabriël kon Jens de 1-3 binnen schieten. Akkrum voelde dat er meer te halen was en kreeg een aantal grote kansen, Jorn die de bal van afstand op de lat schoot, Jens die de bal net voor langs schoot. Akkrum zette de tegenstander vast op hun helft en na een scrimmage schoot Jens de 1-4 binnen. De tegenstander wilde niet opgeven, maar Akkrum zette hun goed onder druk en na een mooie actie kon Leon afronden 1-5. Met nog een paar minuten te gaan spaarde Gabriël Mildam niet en schoot keurig raak voor de 1-6.

Een goede competitiestart voor A1. Volgende week staat Oudehaske A1 op het programma in Akkrum, zij hebben al 2 keer gewonnen. Dat belooft een mooie pot te worden!