Scheidsrechter

B. Brander

Accommodatie

Onbekend

Doordat we in de eerste ronde van de KNVB beker van Oudehaske en DWP wonnen, stonden we in de tweede ronde van de KNVB beker. De tegenstander was ONS BOSO Sneek. Sneek was bezig met een zeer goede start van het seizoen, omdat ze tot nu toe nog alles hadden gewonnen. Het beloofde dan ook een zeer spannende wedstrijd te worden.

Gelijk nadat de scheidsrechter het startsignaal had gegeven, voerden wij de druk goed op. Dit zorgde  gelijk al voor een paar goede kansen voor VV Akkrum. Doordat we goed bleven doordrukken, kwam er al gauw de 1-0. Deze kwam tot stand, door een goede actie van Leon,  die de bal strak voortrok, waardoor de bal per ongeluk binnen geschoten werd door de verdediger.

De 2-0 volgde snel daarna. Door weer een goede actie van Leon via de linkerkant kwam de bal strak voor het goal. Deze werd binnengetikt door Emile.  Na zo’n snelle voorsprong zou er onderschatting kunnen ontstaan. Dit was bij ons totaal niet aan de orde. Achterin werd alles goed dichtgehouden en het middenveld won bijna al haar duel’s. Dit zorgde voor een prachtige 3-0.

Na een mooie solo-actie van Pytrick werd de bal van 23 meter over de keeper gechipt. ONS leek nu al de hoop verloren te hebben en dat zag je ook wel aan hun spel. Ze kregen nauwelijks kansen, dat aangeeft dat de verdediging haar mannejte stond. Aan het eind van de eerste helft kwam de 4-0 tot stand. Henk schoot op goal, de bal werd losgelaten door de keeper, waardoor Emile de bal eenvoudig binnen schoot.

De 5-0 kwam tot stand door een goede combinatie van Leon en Emile. Leon gaf een goede steekbal, waardoor Emile het makkelijk kon afmaken. Dit gebeurde allemaal pas in de eerste helft. In de rust kregen we te horen,  dat de coach/trainer een rondje zou geven wanneer wij de nul hielden.

De tweede helft was een stuk minder leuk om naar te kijken. Zowel ONS als Akkrum geloofde het wel. Toch scoorde v.v. Akkrum nog twee keer, mede dankzij een fout in de verdediging, die Emile afstrafte en er kwam een prachtig schot van Leon, die in de kruising viel. ONS kreeg tot slot toch nog een goal, maar door prima werk van de grensrechter werd de goal afgekeurd, waardoor we alsnog de nul hielden. Dus het rondje kwam er van de trainer!!!!!!!!

Door deze prachtige 7-0 overwinning staan we nu in de derde ronde van de KNVBbeker. Als we dit niveau kunnen vasthouden, zit er misschien wel meer in??????? We gaan er voor!!!!!!!